Citronrutor

Hejsan!

Slutade jobba vid nio i morse så tänkte att jag kunde fördriva tiden med att baka. Bakade en citronkaka (eller citronrutor som de kallas i receptet). Receptet hittade jag här.
Så här gör du:
Ingrediener:
Deg
100g rumsvarmt smör
3/4dl florsocker
2dl vetemjöl
Smet
3 ägg
2 1/4dl socker
Finrivet skal och juice av 1 citron
1/2dl mjöl
Granering
1dl riven vit choklad

Genomförande:
1.
Sätt på ugnen på 175 grader
2. Klä en rektangulär form, ca 20 x 24 cm med bakplåtspapper.
3. Deg. Vispa snabbt ihop smör, florsocker och mjölet med elvisp.
4. Tryck ut degen i formen, låt degen gå upp några centimeter på kanten. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
5. Smet. Vispa ihop ägg, socker, citronskal + juice och mjöl med elvisp.
6.Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15–20 minuter. Låt svalna, stjälp upp kakan och skär i rutor. Garnera med riven vit choklad.

Notes: Jag personligen valde att ha kokos i botten istället för bakplåtspapper och jag la på chokladen precis när den kom ut ur ugnen för att de skulle fastna på kakan.
Mitt resultat:

 

Kommentera här: