Glutenfri Chokladkaka

Hejsan svejsan! 
 
Inviger min baknings-kategoti med en glutenfri chokladkaka. Brukar alltid baka nötfritt och oftast glutenfritt. Det brukar vara det som går hem bäst här hemma. Följer ofta "vanliga" recept och gör om dem till glutenfria. Det här är ett av dem, vilket har gått bra. Så här såg kakan ut innan den blev av med stor del pga sötsugna människor:
Recept:
Ingridienser:
3dl socker
2dl glutenfritt mjöl (det jag använde heter Lailas tror jag)
1/2dl potatismjöl
1 1/2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
4msk kakao
2 ägg
150g smält avsvaltat smör
2dl kokt vatten
Ihopblandning:
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanta ihop de torra ingridienserna och sedan restern. Ströa formen. Sätt in i ugnen i 35 minuter.
Annat:
Har själv använt kokos istället för ströbröd då jag tycker det är godare och dessutom är det naturligt glutenfritt. Vill ni inte ha glutenfritt? Byt ut det glutenfria mjölet och potatismjölet mot lika stor mängd vetemjöl. Vill du ha det laktosfritt? Byt ut laktosvarorna mot laktosfria eller testa att använda mandelmjölk eller liknande.

Kommentera här: