Hallongtottor

Hejsan!
Var jättesugen att baka hallongrottor för någon vecka sedan, men vi hade inte alla ingridienser. Nu har jag fått det sista fixat och faktiskt bakat hallongrottor. Min syster ska ha student nästa vecka så jag gjode en dubbel sats då hon ville ha de på sitt studentfirande. Vissa kakor fick drottningsylt istället för hallonsylt då jag inte tror att jag har testat det innan (det var flera år sedan jag bakade det här senast). Så här blev resultatet:
Recept:
25 stora
Ingredienser:
1 1/2dl strösocker
1 1/2tsk bakpuolver
4 1/2dl vetemjöl
1dl vaniljsåspulver
250g smör i bitar
Hallonsylt (eller valfri annan sylt)
 
Ihopblandning:
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ihop allt utom sylten och knåda till en deg. Rulla till en längd och dela i cirka 25 delar. Gör en fördjupning i varje och lägg i sylten och grädda tills första blir brun. 
 
Annat:
Det är svårt att få degen att hålla ihop så jag valde att ha vanligt mjöl istället för att göra de glutenfria. Jag tyckte att jag gjorde de i hyfsad storlek med de blev större än vad jag mindxes när de kom ut ur ugnen.
 

Kommentera här: